Voorzieningen

Kermis op de Meikoel / Nieuwe Markt in 2022.

Kermis op de Meikoel / Nieuwe Markt in 2022.

Naast leuke attracties zijn er tijdens Kermis Weert allerlei voorzieningen. Zo kun je extra genieten van de kermis! Op deze pagina vind je informatie over de voorzieningen.

Toiletten

Nog snel een angstplasje doen voordat je in die spectaculaire attractie stapt? Geen probleem! Op kermisplein Kasteelplein, Nieuwe Markt en Dries vind je openbare toiletten. De toiletten op het Kasteelplein en Dries zijn ook toegankelijk voor mindervaliden.

Toegankelijke kermis voor mindervaliden

Er wordt zo goed mogelijk voor gezorgd dat minder validen gemakkelijk de attracties kunnen bereiken. Bijvoorbeeld door hellingen aan te leggen voor rolstoelgebruikers en door rubberen matten te plaatsen op plekken waar grote hoeveelheden kabels en leidingen op de route liggen. Als er tijd en ruimte is, helpen medewerkers van de attracties graag.

Verloren en gevonden voorwerpen

Tijdens de kermisdagen kun je terecht in de Kermis Weert pop-up store voor verloren en gevonden voorwerpen. 

Medische zorg

Op de kermispleinen is EHBO aanwezig.

Het ziekenhuis van Weert, het St. Jans Gasthuis (Vogelsbleek 5), is voor medische zorg bereikbaar via (0495) 572 100. Heb je na 17.00 uur op werkdagen of in het weekend medische zorg nodig die niet kan wachten? Dan kun je terecht bij de Spoedpost Weert. De ingang is aan de voorzijde van het St. Jans Gasthuis. Neem eerst telefonisch contact op via (0495) 677 677.

De avond- en nachtapotheek bevindt in de centrale hal van het ziekenhuis. Mocht je een recept meekrijgen na je bezoek aan de Spoedpost Weert, dan kun je je medicatie hier direct ophalen.

Geld pinnen

Er zijn verschillende pinautomaten in de buurt van Kermis Weert:

  • Geldmaat, Kasteelplein 2 (bij de Rabobank)
  • Geldmaat, Muntpassage 49 (in de Albert Heijn, alleen tijdens openingstijden)
  • Geldmaat, Muntpassage 23 (in de Cigo van Bun, alleen tijdens openingstijden)
  • Geldmaat, Markt 11-13 (in de Bruna, alleen tijdens openingstijden)

Koopzondag in de binnenstad

Iedere laatste zondag van de maand is het koopzondag in Weert. Vanwege de kermis wordt de koopzondag vervroegd. Dit jaar is de koopzondag van september op zondag 17 september (onder voorbehoud). De meeste winkels in de binnenstad zijn dan open, van 13.00 tot 17.00 uur.

Geen weekmarkt in Weert

De weekmarkt van Weert gaat zaterdag 23 september niet door vanwege de kermis.