Tekstballon met schreeuwende woorden: 'Go! Go! Go!'. Tekstballon met schreeuwende woorden: 'Go! Go! Go!'.

Veelgestelde vragen

Opgelet!De informatie op deze pagina's wordt in de zomer 2024 bijgewerkt, in aanloop naar de kermis van vrijdag 27 september 2024 tot en met woensdag 2 oktober 2024. 

Alles wat jij wil weten over Kermis Weert! Hieronder vind je veel gestelde vragen over de kermis én onze antwoorden!

Kermis Weert is van vrijdag 27 september tot en met woensdag 2 oktober 2024! De kermis start op vrijdag om 15.30 uur. De attracties draaien dan een half uur gratis voor de jeugd. Vanaf zaterdag draaien de attracties iedere dag vanaf 12.30 uur.

In het weekend is de kermis open tot 00.30 uur. Maandag, dinsdag zijn de attracties open tot 0.00 uur en op woensdag tot 23.00 uur. Er is altijd een uitloop van een half uur, voor bezoekers die al in de rij staan voor een attractie. 

Op woensdag is geen uitloop van een half uur dan sluiten de attractie om 23.00 uur

Kermis Weert bestaat uit maar liefst 7 kermispleinen: 

  • Bassin
  • Kasteelplein / Hegstraat
  • Markt / Meikoel
  • Nieuwe Markt / Van Berlostraat
  • Langpoort / Langstraat
  • Stationsplein / Stationsstraat
  • Dries

Ieder plein vormt een kermis met attracties voor jong en oud. Ook de straten die de pleinen aan elkaar verbinden, staan vol kleine attracties en eetgelegenheden.

Voor een lijst van alle attracties op de kermis, en een plattegrond van de kermisterreinen, zie de pagina 'Attracties'.

De meest gestelde vraag over Kermis Weert. En terecht! Kijk op de pagina 'Attracties' voor een overzicht van de attracties per kermisplein en een plattegrond.

Ritprijzen van de attracties zijn tussen €2,- en €3,-, met uitzondering van enkele grote attracties. Die kosten maximaal €6,00. 

Ja! Op vrijdagmiddag 27 september van 15.30 tot 16.00 uur draaien de attracties een half uur lang gratis, speciaal voor kinderen.

In de kermiskrant! De kermiskrant wordt ongeveer 2 of 3 weken voor de kermis huis-aan-huis bezorgd, in de regio Weert. Je kan ‘m ook downloaden en de kortingsbonnen voor de attracties uitprinten, zie de pagina 'Kermiskrant'.

Dinsdag 1 oktober 2024 van 12.30 tot 14.30 uur kunnen bezoekers weer genieten van een prikkelarme kermis. Dat houdt in dat er geen harde muziek is en geen felle lichten of lichtflitsen. Ook wordt de ritsnelheid aangepast en is er langer tijd om in- en uit te stappen. Alle kermisexploitanten zijn gevraagd om mee te werken. Zo kan echt iedereen genieten van de Weerter kermis!

Net als andere jaren wordt bij de opbouw van de kermis in Weert zoveel mogelijk rekening gehouden met mindervalide bezoekers. Er worden hellingen aangelegd, zodat mensen in een rolstoel de attracties eenvoudig kunnen bereiken. Ook worden rubber matten gelegd op plaatsen waar grote hoeveelheden kabels en leidingen ‘in de loop’ liggen.
Tijdens de kermis zijn er twee extra toiletvoorzieningen geplaatst. Bij kermisplein Kasteelplein zijn ook toiletvoorzieningen voor mindervaliden. Daarnaast zijn er diverse horecalocaties met een mindervalidentoilet.

Er is dit jaar weer een vuurwerkshow als afsluiting van de kermis, deze is op woensdagavond 2 oktober 2024 om 22.00 uur nabij kermisterrein Bassin.

De opbouw van de kermis begint dinsdag 19 september. De afbraak van de kermis duurt tot uiterlijk donderdag 28 september.

Ja, vanwege de kermis en de op- en afbouw zijn er omleidingen. De route naar het centrum van Weert wordt ter plekke aangegeven met borden. De afsluitingen zijn vanaf dinsdag 24 september 2024 tot uiterlijk donderdag 3 oktober 2024. Alle afsluitingen vind je op de pagina 'Bereikbaarheid en parkeren'.

Je fiets parkeer je gratis en veilig in één van de fietsenstallingen bij de kermis. Kom je met de auto naar de kermis? Op meerdere plekken in de binnenstad zijn parkeerlocaties. Op deze pagina vind je alle informatie over de bereikbaarheid en parkeren tijdens Kermis Weert.

Waar ga jij voor?! De enige echte Kermis Weert-pin, een t-shirt, broodtrommel of kermismok? Alle unieke merchandise van Kermis Weert koop je in onze pop-up store!

Op deze kermiswebsite vind je heel veel informatie. Daarnaast zijn we actief op social media, volg onze Facebook-, Instagram-, of X (voorheen Twitter)-pagina!