Kermiswethouder Suzanne Winters stelt zich voor

25-8-2022
Kermiswethouder Suzanne Winters (2e van links) met vriendinnen op de kermis in Weert.

Kermiswethouder Suzanne Winters (2e van links) met vriendinnen op de kermis in Weert.

"Ik ben Suzanne Winters, kermiswethouder voor de gemeente Weert. Dat ervaar ik toch echt als een cadeautje. Ik ben zolang ik me kan herinneren gek geweest op de Kermis. De lampjes, de muziek, zoveel heerlijke geuren en blije mensen."

"Toen mijn opa en oma nog leefden kwamen we op zondag bij elkaar. Dan begonnen we met vlaai, kregen we als kinderen ‘kermiscenten’ en kon het feest beginnen! Ik ging het liefst ’s avonds als de lampjes aan waren, dat was extra spannend. Vissen vangen, touwtje trekken, op de draaimolen. En toen ik wat ouder was met mijn buurmeisje en (nog steeds) lieve vriendin in de break dance. Dat was stoer en ging lekker hard. Met mijn moeder was de zondag ‘gok-dag’. Bij de ‘plankjes’ op nummertjes gokken, knuffels grijpen en natuurlijk de kamelenrace! Er werd die dagen niet gekookt, en dus gingen er heel wat curryworsten, puntzakken friet, paling en kibbeling doorheen, aangevuld met de nodige oliebollen, kaneelstokken en wijnballen."

"Kermis in Weert is een familiefeest waar je samen met elkaar geniet, waar je herinneringen maakt en je je voor altijd kind voelt. Ik vier het nog altijd graag met mijn familie en lieve vrienden die mijn voorliefde voor Kermis delen. En de mooiste Kermis van Nederland, die hebben we toch mooi in Weert!"