Kermisprijzen uitgereikt

25-9-2023
De winnaars van Kermis Weert 2023

De winnaars van Kermis Weert 2023

Een speciale jury heeft maandagavond 25 september bepaald welke kermisattracties in 2023 een prijs verdienen. Wethouder Suzanne Winters reikte samen met het kermisteam de kermisprijzen uit bij het kermiscafé aan de Dries. Dit jaar gingen twee attracties met de publieksprijs naar huis.

De Weerter kermisprijzen worden verdeeld over vier categorieën: groot vermaak, klein vermaak, oefeningsspellen en verkoopzaken. Criteria als presentatie, sfeer, onderhoud, verlichting, sensatie en muziek spelen een rol bij de beoordeling. Het gaat om het complete plaatje, daarom bezoekt de jury de kermis zowel overdag als ’s avonds.

De kermisjury bestaat uit vertegenwoordigers met diverse achtergronden. Eén dingen hebben ze allemaal gemeen: ze hebben de Weerter kermis in hun harten gesloten en nemen hun taak zeer serieus zodat de kwaliteit van de kermis gewaarborgd blijft. Ook werd de publieksprijs uitgereikt. Via deze website heeft het publiek kunnen stemmen.

Weird kermis

Voor de jonge creatievelingen van de Weerter basisscholen hebben het Spark Tech Lab en de gemeente Weert sinds afgelopen jaar een project ontwikkeld: Weird Kermis. De leerlingen ontwikkelden en bouwden in teams een eigen kermisattractie. Bezoekers van de kermis konden in de Kermis Weert pop-up store stemmen op hun favoriete ontwerp.

Publieksprijs

De publieksprijzen van de Weerter kermis gaan dit jaar naar:

 1. Break Dance (Kasteelplein) en Toxic (Nieuwe Markt)
 2. Robotix (Dries)
 3. Rups (Langpoort)

Het publiek had tevens veel waardering voor de Bootjesmolen (Nieuwe Markt), Suikerspin (Nieuwe Markt) en de Kamelenrace (Kasteelplein).

Vakjury

De puntentelling van de vakjury, leverde de volgende uitslag op:

Categorie groot vermaak

 1. Robotix (Lenzner, Dries)
 2. Airborne (Ordelman, Kasteelplein)
 3. Break Dance (Hoefnagels, Kasteelplein)

Categorie klein vermaak

 1. Bootjesmolen (Eeringa, Nieuwe Markt)
 2. Star Jumper (Boesveld, Dries)
 3. Buggy’s (Dauphin, Langpoort)

Categorie spellen

 1. Moulin Rouge (Melissen, Markt)
 2. Pusher (Rooze, Markt)
 3. Kamelenrace (Verwijk, Kasteelplein)

Categorie verkoopzaken

 1. Schwenkgrill (Mittler, Langpoort)
 2. Suikerspin (Leijdekker, Dries)
 3. Snoepkraam (Stuy, Markt)

Duurzaamheidsprijs

Attractie de Toxic van exploitant Moonen op de Nieuwe Markt kreeg een duurzaamheidsprijs van de juryleden. Hiermee willen ze duurzaamheid op de kermis stimuleren.

Uitslag Weird Kermis

 1. Splashy Duck (Odaschool)
 2. Rainbow Twist (OBS De Uitkijktoren)
 3. The Crazy Space (Basisschool Tungelder)