Kermis Weert: gezellige kermis in de binnenstad!

29-8-2023
Sfeerimpressie van de kermis in 2022.

Sfeerimpressie van de kermis in 2022.

Van vrijdag 22 t/m woensdag 27 september verandert de binnenstad van Weert zoals elk jaar in één groot pretpark. De attracties zijn groter, hoger en sneller dan ooit, de prijzen laag als altijd.

Wil je kriebels in je buik? De Energizer is een attractie voor mensen met een sterke maag. Deze intense thrillride is voor het eerst in Weert te beleven, gaat bijna 20 meter de lucht in, draait supersnel, gaat over de kop en laat je heel wat G-krachten verwerken. Nog niet genoeg adrenaline? Maak dan een ritje in de intense Power Surge die ook voor het eerst Weert bezoekt. Zoek je een meer sportieve uitdaging? Dan is de Cake Walk of de zwaaiende Mad Mill misschien iets voor jou. Kermis Weert is niet alleen een walhalla voor waaghalzen, het biedt ook een groot aanbod kinderattracties, zoals de familieachtbaan of de fraaie carrousel. Daarmee is de kermis in Weert het leukste dagje uit voor het hele gezin.

De kermis is verdeeld over 7 pleinen in de stad en biedt ook heerlijke hapjes en gezellige terrassen om even bij te komen. De toegang is gratis en een kaartje kost bij vrijwel alle attracties tussen € 1,80 en € 2,80! Alleen enkele topattracties zijn duurder (maximaal € 5,00). Dat maakt de kermis in Weert betaalbaar voor jong en oud.

Alle toppers op één kermis

De kermis in Weert is na Tilburg de grootste en best bezochte kermis van Nederland! Bezoekers tot ver buiten de regio - en uit België en Duitsland - weten de kermis elk jaar weer te vinden. Dat is niet zo gek als je weet dat de kermisroute 1,7 kilometer lang is en een selectie biedt van de allerbeste attracties van dit moment. Trek er gerust meerdere dagen voor uit om alle kermispleinen te ontdekken. De kermis start op vrijdag 22 september met een gratis half uurtje plezier van 15.30 tot 16.00 uur. De officiële opening is om 19.00 uur op de Markt bij de Snowjet. Op woensdag 27 september is om 22.00 uur de traditionele afsluiting met vuurwerk aan het Bassin in Weert.

Voordelige ritprijzen!

Kermis Weert is één van de goedkoopste kermissen van Nederland. Toegang tot de kermis is gratis en bij vrijwel alle attracties betaal je tussen de €1,80 en €2,80. Alleen enkele grote attracties zijn duurder en vragen een ritprijs van maximaal €5,00. In Weert kun je dus gerust een extra ritje in je favoriete attractie nemen of houd je geld over voor een lekkere oliebol of suikerspin. Het feit dat alles in de gezellige binnenstad plaatsvindt, is vrij uniek.

Kermis Weert Pop-up Store

Dit jaar is de Pop-up Store te vinden op de Nieuwe Markt. In de tijdelijke shop is een sfeervolle miniatuurkermis te zien. Bezoekers kunnen hier terecht voor alle ins en outs over de kermis en voor de aankoop van leuke merchandise. Tijdens de kermis zijn hier tevens gevonden voorwerpen op te halen. Techniekatelier het Spark Tech Lab presenteert kermisattracties bedacht en gemaakt door leerlingen van het primair onderwijs in Weert. Jack Peeters, projectmanager van Spark Tech Lab legt uit: “Kermis is techniek ten voeten uit en spreekt enorm tot de verbeelding. Hoe gaaf is het dan voor de leerlingen om in teams daarvoor zelf een attractie te maken?”

Win een gratis rondje Kermis!

De kermis in Weert wordt nog leuker als je een VIP kaart wint! Met een VIP kaart kun je gratis in de leukste attracties en genieten van de smakelijkste hapjes. Er is een Freak-kaart, een Kids-kaart en een Family-kaart. Houd de Facebook- en Instagram-pagina van ‘Kermis Weert’ in de gaten en maak kans op zo’n VIP kaart!

Altijd op de hoogte via kermisweert.nl  

Op deze vernieuwde website vind je een overzichtelijke kaart met alle pleinen en informatie over de verschillende attracties. Bezoek de site ook voor het laatste nieuws en de voordeligste acties.

Volop voordeel in de kermiskrant en via de kermiswebsite

Verder is er dit jaar ook weer een speciale kermiskrant vol leuke weetjes, een attractieoverzicht, acties én voordeelbonnen. Knip ze uit en pak je voordeel! De krant valt in de eerste week van september op de mat. Heb je de krant gemist? Op deze pagina kun je de digitale kermiskrant vinden en printen. Een bezoek aan de website of onze Facebook- en Instagrampagina is sowieso de beste manier om alvast in de stemming te komen. De voorpret kan niet vroeg genoeg beginnen!

Parkeren tijdens de kermis

Op diverse plekken rondom de kermisterreinen zijn parkeerlocaties. Je kunt hier veelal bewaakt en overdekt jouw auto of motor parkeren. De parkeergarages in de binnenstad blijven gewoon bereikbaar, met uitzondering van de Muntgarage. In het centrum van Weert kun je bij de meeste parkeerautomaten contant betalen. Pinnen of achteraf betalen met je bezoekerspas of mobiel kan altijd. Meer informatie over de parkeermogelijkheden, -tarieven en -locaties vind je op www.weert.nl/parkeren.

Voor meer informatie volg Kermis Weert op Facebook en Instagram.