Kermis Altweerterheide is van start gegaan

17-6-2023 Altweerterheide
Wethouder Van den Heuvel opent de kermis

Wethouder Van den Heuvel opent de kermis

Vanmiddag brak het feest los in Altweerterheide, want de langverwachte kermis is van start gegaan. Op zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023 kunnen inwoners en bezoekers genieten van attracties en lekkernijen in de kern van het dorp.

De officiële aftrap van het evenement vond plaats om 15:30 uur, waarbij wethouder Van den Heuvel aanwezig was om het startsein te geven. Een speciaal hoogtepunt van het openingsmoment was de bekendmaking van de winnaars van de kleurwedstrijd. Bo, Sjoerd en Rosie van Kindcentrum Altweerterheide werden uitgeroepen tot de gelukkige prijswinnaars en mochten als beloning iets lekkers uitkiezen in de snoepkraam op de kermis.

Met het startsein gegeven kon het echte feest beginnen. Jong en oud begaven zich al snel rondom de verschillende attracties, zoals de rups, draaimolen, snoepkraam en grijpautomaten. De kleurrijke draaimolen draaide vrolijk rond en verspreidde een nostalgische sfeer, terwijl de opwindende rupsbaan de adrenaline deed stromen bij de avontuurlijke bezoekers.

Voor degenen die liever hun geluk wilden beproeven, boden de grijpautomaten volop kansen om een prijs te bemachtigen. Met behendigheid en een beetje geluk probeerden de bezoekers een knuffel of ander hebbedingetje te winnen. Daarnaast kon men zich tegoed doen aan allerlei zoetigheden en lekkernijen bij de snoepkraam, waar een gevarieerd assortiment aan traktaties beschikbaar was.

Enkele foto's van de opening vind je op onze Facebook- en Instagrampagina.

Programma kermis zondag

Op zondag wordt een brunch georganiseerd bij het kermissterrein. Vanaf 13.00 uur wordt het legendarische “Bal Champêtere” gehouden op het kermisterrein. Het dansfeest wordt afgetrapt door Erik Duret als ‘Dretje’, Mark en Wilhelmien verzorgen een optreden en als laatste artiest komt Huib Hölzken met zijn accordeon. De hele middag is er muzikale ondersteuning door DJ Sjef Dingemans.