Jan Boots ontvangt oorkonde tijdens opening Kermis Weert

22-9-2023
Oorkonde voor Jan Boots

Oorkonde voor Jan Boots

Jan Boots van de Nederlandse Kermisbond (N.K.B.) werd tijdens de opening van de Kermis in Weert op een bijzondere manier geëerd. De opening vond plaats op de Markt bij de attractie Snowjet. Zoals altijd werd deze opening gemarkeerd met saluutschoten en begeleid door de Stedelijke Harmonie St. Antonius en de Stadsschötte Ste. Catharina 1480.

Het hoogtepunt van de opening was de speciale erkenning die kermiswethouder Suzanne Winters aan Jan Boots uitreikte. Boots heeft zich gedurende maar liefst 55 jaar ingezet voor kermissen in Nederland, waaronder die van Weert. Als blijk van waardering werd hem een oorkonde overhandigd, waarin hem hartelijk werd bedankt voor zijn waardevolle bijdrage aan het succes van de kermis in Weert.

Na deze eerbetuiging aan Jan Boots werd de kermis officieel geopend. Dit jaar namen kermiswethouder Suzanne Winters, Atze Lubach (Voorzitter van de Nationale Bond van Kermisbedrijfshouders, BOVAK), Sjoerd van Heijster (Regisseur binnenstad Weert) en Angeline Maas (Evenementencoördinator gemeente Weert) deze taak op zich.