Voorzieningen

Weekmarkt

De weekmarkt op zaterdag 24 september 2016 komt te vervallen.

Garderobe

Wie zijn jas in bewaring wil geven, kan dat doen bij de tijdelijke fietsenstalling aan de Kasteelsingel (naast Ververshof) à € 1,50.

(Bewaakte) fietsenstallingen

Tijdens de kermis is het mogelijk om je fiets te stallen. Dit kan op de locaties Kasteelsingel (naast Ververshof – bewaakt tegen vergoeding van 1 euro per fiets), aan de Dries ter hoogte van de Louis Regoutstraat (onbewaakt) en bij de Stadsbrug (nabij het Bassin, tegen vrijwillige vergoeding).

Openbare toiletten

Tijdens de kermisdagen staan op de Dries, de Nieuwe Markt en aan het Kasteelplein toiletwagens. Tegen een geringe vergoeding kan hiervan gebruik worden gemaakt. Op de Oelemarkt en op het Bassin worden ook nog enkele ‘plaskruizen’ geplaatst.

Invalidentoiletten zijn beschikbaar in cafés, restaurants en winkels in de binnenstad. Op de Dries bevindt zich een toiletwagen voor minder valide mensen.

Toegankelijkheid voor minder validen

Er wordt zo goed mogelijk voor gezorgd dat lichamelijk gehandicapten gemakkelijk de attracties kunnen bereiken. Bijvoorbeeld door hellingen aan te leggen voor rolstoelgebruikers en door rubber matten te plaatsen op plekken waar grote hoeveelheden kabels en leidingen op de route liggen. Indien er tijd en ruimte is helpen de medewerkers van de attracties graag gehandicapten. De Grand Carrousel is speciaal uitgerust met een rolstoelgondel.

Medische zorg

Avond en Nacht dienstapotheek: St. Jans Gasthuis, Vogelsbleek 5, Weert, tel: (0495) 549 720 Openingstijden: 18:00 – 08:00 ’s ochtends

Huisartenpost: Begijnenhofstraat 36, Weert, tel: (0495) – 677677
Openingtijden:
– Werkdagen: maandag tot en met vrijdag 17.00 uur – 08.00 uur.
– Weekend: Vrijdagavond 17:00 uur tot en met maandagochtend 08.00 uur
Ziekenhuis: St. Jans Gasthuis, Vogelsbleek 5, Weert, tel: (0495) 572 100

EHBO posten zijn tijdens de kermis te vinden op de Dries, Nieuwe Markt tussen het Bassin – Kasteelplein. Tijdens de drukste uren zijn er ook 1 of 2 mobiele posten aanwezig.

Pinnen

Pinautomaten in de buurt van de kermispleinen vindt u op de volgende adressen:
ABN Amro, Emmasingel 42
ING, Muntpassage 47 (In de Albert Heijn. Alleen tijdens winkelopeningstijden)
ING, Dries 10 (In de Albert Heijn. Alleen tijdens winkelopeningstijden)
ING, Nieuwe Markt 50
Rabobank, Kasteelplein 2
SNS bank, Muntpromenade 3D
SNS bank, Nieuwe Markt 7 (In de Hema. Alleen tijdens winkelopeningstijden)

Lost Password