Bereikbaarheid & parkeren

Mededeling voor kermiszondag:

In verband met een politieonderzoek is de Ringbaan-Noord, tussen de Eindhovenseweg en Gouverneurlaan langdurig afgesloten. Houd hier rekening mee als u de kermis bezoekt.

Adviesroute:
Als u vanuit Nederweert komt: Via de Ringbaan-Oost de P borden volgen.
Vanuit Eindhoven: Neem afrit Nederweert, vervolgens de P borden volgen richting de Ringbaan-Oost.


Weert ligt centraal gelegen tussen Eindhoven en Roermond. Via de snelweg A2 is Weert goed bereikbaar. De Belgische grens is vanaf Weert op enkele minuten afstand. De binnenstad van Weert is bereikbaar vanaf de Ringbaan in Weert.

Bereikbaarheid

Voor al het verkeer geldt een omleidingsroute die staat aangegeven op gele borden. Op de onderstaande kaart is de auto-adviesroute aangegeven met de gele lijn (klik op de afbeelding om te vergroten).

Wil je parkeren in de binnenstad in de nabijheid van de kermis? Of wil je naar de supermarkten, parkeergarages of het stadhuis in het centrum? Klik dan hier voor de adviesroutes: http://www.kermisweert.nl/adviesroutes/

Attractiekaart_2016Parkeren

Op diverse plekken rondom het kermisterrein zijn parkeerlocaties. Je kan hier veelal overdekt jouw auto of motor parkeren. In het centrum van Weert kun je contant betalen of pinnen, en je kan ook achteraf betalen met de Weerterlandpas, bezoekerspas of jouw mobiel. Lees meer hierover op www.parkerenweert.nl.

Naam Type Aantal plekken Uurtarief Openingstijden
Poort van Limburg Parkeergarage 76 € 1,30 Onbeperkt in- en uitrijden
Penitentenstraat Parkeerterrein 77 € 1,30 Onbeperkt in- en uitrijden
Patronaatsplein Parkeerdek 154 € 1,30 Onbeperkt in- en uitrijden
Collegeplein Parkeerdek 180 € 1,30 Onbeperkt in- en uitrijden
Ursulinen Parkeergarage 233 € 1,30 07:00 – 01:00 uur
Centrum Parkeergarage 288 € 1,30 Onbeperkt in- en uitrijden
Stationsplein Parkeergarage 97 € 1,30 05:30 – 01:00 uur
Muntgarage Parkeergarage 290 € 1,30 Inrijden tot 13.00
Walburgpassage/Kromstraat Parkeergarage / parkeerterrein 188 € 1,30 07:00 – 01:00 uur
P+R Parkeerterrein 363 € 1,25 Onbeperkt in- en uitrijden
Overloopterrein Centrum-Noord Parkeerterrein 800 € 2,- p.d. Alleen in het weeekend

 

Nieuw: sinds vorig jaar is er een maximaal dagtarief ingesteld voor het parkeren. Maximaal 5 euro voor parkeren in het centrum.

Parkeren enkel op de parkeergelegenheden

De mooie groene tussenbermen op de singels zijn niet bedoeld om te parkeren. Het belemmert de veiligheid en de bereikbaarheid voor de hulpdiensten in geval van calamiteiten. Je kan bij het fout parkeren hier dus ook een boete voor krijgen.

Vragen over parkeren tijdens de kermis?

Stuur een mail naar: [email protected]

Met de fiets

Bezoekers die op de fiets komen, kunnen hun fiets tegen een vergoeding kwijt op diverse ingerichte plekken. Hier staat je fiets veelal bewaakt en dichtbij het kermisterrein. Er worden drie fietsenstallingen ingericht. Eén naast Ververshof aan de Kasteelsingel (1 euro per fiets), één aan de Louis Regoustraat (gratis, onbewaakt) en één naast de Stadsbrug (vrijwillige bijdrage).

Met het openbaar vervoer

Weert heeft een Intercitystation en is goed bereikbaar. Er gaan vanuit Weert óp werkdagen 4 treinen per uur naar zowel het noorden als het zuiden. Vanuit het station stap je zo het kermisterrein op. Weert heeft ook een busstation.

Handige links

www.ns.nl
www.92992-0v.nl
www.hermes.nl (busvervoer Brabant)
www.veolia-transport.nl (busvervoer Limburg)

Lost Password