Airrace Bungee moet eerst door de keuring

De kermisattractie Airrace Bungee staat op de attractielijst van kermis Weert. Echter is deze attractie afgelopen week veelvuldig in de media geweest vanwege een incident op de kermis van Hengelo. Volgens de exploitant is het elastiek naar alle waarschijnlijkheid geknapt door een productiefout.

Of de attractie ook zal gaan draaien op de Weerter kermis is afhankelijk van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De NVWA, die verantwoordelijk is voor de veiligheidskeuring van de kermisattracties, zal de attractie nog moeten onderwerpen aan een veiligheidskeuring alvorens de Airrace Bungee op de Weerter kermis mag gaan draaien. Zodra er meer over bekend is, zal hierover een bericht verschijnen op deze website.

Veiligheid attracties
De veiligheid van attracties is een verantwoordelijkheid van de exploitanten. Alle attracties hebben en geldig keuringscertificaat. De gemeente Weert stuurt voorafgaand aan de kermis de attractielijst naar de NVWA. De NVWA stelt vervolgens de gemeente in kennis of een attractie wel of niet goedgekeurd is. Is een attractie niet goedgekeurd, dan wordt deze ook niet geopend.

Lost Password